BANDENSERVICE

BANDENSERVICE

DE REPARATIE VAN UW TRUCKBANDEN

De banden zijn de belangrijkste onderdelen van uw truck of bedrijfsauto. Zij zorgen voor een optimaal contact met het wegdek waardoor uw truck of bedrijfsauto optimaal presteert en dat de chauffeur onder elke omstandigheid volledige controle over het voertuig heeft. Regelmatige controle op spanning en slijtage en tijdige vervanging dragen bij aan veel veilige kilometers.

Boonstoppel Truckservice staat ook voor u klaar met onze bandenservice. Onze specialisten helpen u bij het ongemak van een lekke of versleten band. Na een grondige inspectie, adviseren wij bij slijtage of de band gerepareerd kan worden of vervanging nodig is. Daarnaast verzorgen wij in onze werkplaats het uitlijnen en balanceren voor optimale rijzuinigheid en -comfort. Tevens zorgen wij voor het vervangen van de zomer- en winterbanden, waarbij ook de opslag van de gewisselde banden tot de mogelijkheden behoren.

BANDENHOTEL

Wilt u uw banden opslaan? Dat kan in het Boonstoppel Bandenhotel.

De Boonstoppel Groep heeft op het Coenecoop Bedrijventerrein  een grote bandenopslagruimte voor personen- en bedrijfswagens waar uw banden en velgen veilig en droog liggen opgeslagen. Onze bedrijven verzorgen de wisseling van uw wielen-banden per seizoen en verzorgen de opslag.

Bandenopslag is mogelijk voor aantrekkelijke tarieven!

Boonstoppel-Truckservice - Bandenservice - Bandenhotel

BANDENBEHEERPLAN

Wilt u 100% zekerheid dat de banden van uw truck, oplegger of bedrijfswagen in optimale conditie zijn? Denk dan eens aan het Boonstoppel Banden Beheerplan. Wij nemen de controle en het onderhoud van uw banden over.

Uw voordelen

 • Optimale zekerheid over de inzetbaarheid van uw materieel
 • Geen onverwachte kosten omdat u exact weet wanneer er banden aan vervanging toe zijn
 • Nooit de verkeerde keuze banden voor uw wagenpark
 • Regelmatige controle op de banden en velgen met een heldere rapportage
 • Besparing op brandstof en materieel
Boonstoppel-Truckservice - Bandenservice

INFO OVER BANDEN

Wat staat er op de zijkant van de band aan informatie?

Het is altijd handig om te weten welke informatie de band aan de zijkant bevat, zeker bij pech onderweg. Dit zijn de meest belangrijke:

 1. Merk van de Band. In dit geval de Good Year
 2. Type van de Band. In de geval de Kmax T. Onder het type staat de soort band: radial tubeless unisteel regroovable frt = radiaal zonder binnenband staalversterkt. Regroovable staat voor herprofileerbaar. FRT staat voor Free Rolling Tyre, wat betekent dat de band geschikt is voor een trailer.
 3. Het formaat van de band. In dit geval 215/75R17.5. 215 is de breedte van de band in mm. 75 is het profiel in percentage. R staat voor Radiaalband. 17.5 is de grootte van de velg waarop de band gemonteerd kan worden, in dit geval 17,5 inch.
 4. Loadindex/snelheidsindex van de band. Hier staat 135/133 J. 135 staat voor dubbel gemonteerd. 133 voor single montage. De J is de snelheidsindicator
 5. Technologie van de band. Je komt verschillende logo’s bij verschillende fabrikanten tegen. Hier geeft Good Year aan dat het de Kmax technologie gebruikt heeft in de band.
 6. Wanneer een band een specifieke indicatie heeft staat het altijd op de band. Dit teken geeft aan dat het hier om een winterband gaat. De letter M en S naast het symbool staan voor Mud and Snow, de band is geschikt voor modder en sneeuwcondities.

Dit is dus een winterband voor trailers, radiaal, 215 mm breed voor een 17,5 inch velg.

Tips voor uw banden

 • Controleer minimaal 1 x per 3 weken uw velgen en banden: profiel, beschadigingen en de bandenspanning.
 • Wanneer u onder extreme weersomstandigheden rijdt is extra controle van de spanning geen overbodige luxe. Bij extreme kou krimpt de lucht in de band, bij extreme warmte zet de lucht in de band uit.
 • Zorg voor een juiste evenwichtige belading. Onjuiste belading kan leiden tot onevenwichtige belasting van de banden, wat tot extra slijtage leidt.
 • De juiste bandenspanning wordt op de band aangegeven in de Loadindex / Snelheidsindex op de band.
 • Voorkom dat uw banden in contact komen met olie en vet.
 • Gebruik altijd de voorgeschreven wielen.
 • Trek de bevestigingsbouten/moeren regelmatig na met een momentsleutel